

Cuinar és una activitat molt pròxima, quotidiana i a vegades poc explorada entre els infants. Sovint els costa saber d’on venen els aliments que es troben en el plat o entendre quins processos han passat abans d’arribar-hi.
Ens iniciarem en el món de la cuina a través de contes, cançons, jocs i reptes. D’una manera lúdica i divertida faran el primer pas per a convertir-se en petits/es grans xefs.
Donar eines als infants per a poder elaborar de forma autònoma plats freds i calents.
Respectar les normes d’higiene bàsiques a l'hora d’elaborar qualsevol plat.
Identificar i reconèixer els aliments amb els que treballem.
Desenvolupament de la creativitat en la cuina.
Elaboració de plats freds i calents seguint la recepta.
Elaboració de plats freds i calents creant una recepta pròpia.
Coneixement de la matèria primera que utilitzem.
Hàbits higiènics.
Coneixença dels utensilis de cuina més comuns.
Iniciar-nos en el món de la gastronomia de diferents països, per tal de conèixer els orígens dels plats i els aliments.
Utilitzarem el joc per elaborar les diferents receptes proposades a classe: Oferir un concepte o un ingredient en comú i per grups desenvolupar una recepta, descobrir aliments amagats a un plat a través dels sentits, o jocs de pistes que els portaran a trobar receptes amagades. Aquests i més reptes ens permetran conèixer i experimentar amb diversos aliments, elaborant així, plats de tot tipus.
El primer dia de classe es repartirà a tots/es els/les alumnes el davantal de l’activitat.
Dia: dimarts (i5 a 2n) i dimecres (3r a 6è) de 16.30h a 18h
Durada de l’activitat: del 18 de setembre a final de curs
Places: 10 per grup (mínim 8)
Preu i forma de pagament:
L'activitat té un primer pagament de 30€ en concepte de material.
Quota mensual: 18,75€ (setembre) / 37,49€ (octubre a juny)
Escola L'Olivera
Passeig de la Mare de la Font, 2-10, Sant Cugat del Vallès
AMPA/AFA
PAIDOS
Responsables
Menjador: Mariona Donaire
Extraescolars: Joan Beà
Tel. 606 144 967
paidosolivera@fundesplai.org